Edelsteen sieraden

Sieraden van edelsteen zijn tijdloos, duurzaam en mooi en gaan meer dan een leven lang mee.

Bij opgravingen van heel oude beschavingen worden altijd edelsteen sieraden gevonden. Edelsteen sieraden worden al sinds oudsher gemaakt. Ze werden en worden verwerkt in oorbellen, kettingen, armbanden, ringen, kronen en diadeems. Hiervoor worden ze geslepen en gepolijst.

De hardheid van een steen bepaalt naast de zeldzaamheid en kleur ook de waarde. Diamant is het mineraal dat het meest hard is en prachtig straalt, het kan echter alleen maar worden geslepen met behulp van andere diamanten. Door het aanbrengen van facetten wordt de glans prachtig zichtbaar. De wijze waarop een steen geslepen is heeft dus ook invloed op de waarde net zoals het edelmetaal waarmee gewerkt wordt zoals zilver en goud.

 

 

Koningen en koninginnen, de paus, beroemdheden en grote sterren, dragen vaak de meest kostbare stenen. Er zijn zoveel soorten en edelsteensieraden zijn vaak al generaties lang in een familie.

Edelstenen sieraden werden en worden ook vaak gemaakt als amulet om de drager te beschermen. Ze zijn ook populair om hun helende werking, elke steen heeft andere helende eigenschappen.

Sieraden kopen

Hou jij ook niet van massa productie? Als je kiest voor een sieraad dat handgemaakt is en waarin edelstenen zijn verwerkt, weet je zeker dat je iets bijzonders hebt. Elke steen is immers anders.

Ontwerpster Angela maakt mooie unieke sieraden. Neem een kijkje op haar website.

Te koop, unieke sieraden van ontwerpster Angela, meer op haar website